La rendibilitat, el risc, l’horitzó temporal i la volatilitat són factors fonamentals a l’hora de treure partit als diners. No obstant això, avui dia molta gent també avalua la manera en què la inversió pot generar benestar, tenint en comte l’ètica, la sostenibilitat i la transparència.

Vídeo Així funciona la inversió socialment responsable

Set de cada deu consumidors a Espanya tenen en compte l’ètica i l’ecologia abans d’adquirir un producte, segons un estudi publicat per l’Organització de Consumidors (OCU).

Aquest comportament gairebé unànime, en un món cada vegada més conscient de la importància de la sostenibilitat, s’ha traslladat també a les finances i a les inversions.

Parlem de la inversió socialment responsable (ISR), que a més de criteris financers, fes servir criteris ambientals, socials i de govern, que es coneixen per les sigles ASG.

Un fons ISR pot invertir en els mateixos actius que en un fons d’inversió tradicional: monetaris, renda fixa, renda variable i fons de tercers, com explica en aquest vídeo Ana Martín de Santa Olalla, del Departament de Desenvolupament de Negoci de CaixaBank Asset Management.


Contingut avalat per l'Institut d'Estudis Financers amb els criteris de transparència, qualitat, independència i neutralitat.

IEF