La Marató de TV3 : Minories que fan una majoria

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva.

Des del 1992, La Marató sensibilitza la població i divulga la cultura científica entre la societat, per la qual cosa esdevé un impulsor important de la recerca biomèdica enfocada a la prevenció i la cura de les malalties amb difícil tractament.

28a edició de La Marató

Durant els últims 28 anys, La Marató de TV3 ha aconseguit recaptar 188 milions d'euros que s'han destinat a finançar 872 projectes de recerca, que s’han desenvolupat en institucions científiques, principalment a Catalunya, però també de l’Estat Espanyol i d’àmbit internacional. En total, 7.600 investigadors s’han beneficiat directament del suport econòmic per continuar portant a terme el seus estudis.

Edició 2019: Malalties minoritàries

La Marató de TV3 tindrà lloc el 15 de desembre i estarà dedicada a les malalties minoritàries, poc freqüents i que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants.

Actualment hi ha descrites unes 7.000 malalties, que poden afectar de formes diferents la salut de les persones que les pateixen, com ara la mobilitat, el sistema nerviós o l’immunològic, el metabolisme o l’equilibri hormonal, entre altres.

Aproximadament el 80%, són d’origen genètic i normalment són heretades dels progenitors.

En els darrers anys, s’ha desenvolupat molt la recerca en teràpia gènica, que tracta d’introduir gens funcionals en les cèl·lules per substituir les que funcionen malament i provoquen la malaltia.

Cal seguir avançant en la investigació. Com sempre, t'hi esperem

La Marató diu molt de tu.

Participa-hi!

Realitza el teu donatiu a La Marató de TV3 per contribuir en l'avanç de la recerca sobre aquest tipus de malaltia.

  • A través dels caixers de CaixaBank.
  • Pots realitzar-ho ara des de la nostra web.
  • També pots realitzar el teu donatiu a través de Bizum. 

Fes-hi un donatiu ara