Amb els meus amics de la feina hem decidit que l'any que ve ens n'anirem 4 setmanes a Sud-amèrica. A veure si tindrem temps de veure-ho tot!

Se'ns ha acudit perquè el nostre cap ens ha dit que ens apujarà el sou 40 € al mes. Total, que han començat a sorgir idees...

Al final, algú ha dit: i perquè no ens ho guardem i fem un viatge junts? Quina bogeria! Amb 40 € al mes? Al principi ens ha semblat una ximpleria, però al cap d’una estona hem pensat en com pagar-ho.

Hem calculat que necessitarem 2.500 € cadascun, i això sense grans luxes. Si tenim en compte que falta un any i que tenim 40 € més de l'augment de sou, ja en tenim 480. En faltaran uns 2.000 més.

Jo els he explicat que faria estalvi automàtic o preestalvi. Bàsicament és que el banc et separa una quantitat cada mes quan arriba la nòmina.

Penso que 125 € els podria intentar preestalviar. Els altres pensen que també, o al menys volen intentar-ho.

El que està clar és que, si esperem a arribar a final de mes i estalviem el que ens ha sobrat, ens passarà el de sempre: que no estalviarem res. 125 € x 12 són 1.500 €. Més els 480 de l'augment. Falten poc més de 500 €. Però com els podem aconseguir?

En Joan ha tingut una bona idea: vendrem tota la roba que no hem fet servir durant l'últim any i tots els llibres que no vulguem tornar a llegir. Hem calculat que amb això guanyarem uns 100 €. Però bé, almenys tindrem l'armari més buit! Tot i així, encara ens faltaran 400 €.

Hem pensat en buscar despeses periòdiques petites. I de seguida han sortit les canyes, els cafès… Realment no podem retallar aquests 35 € al mes que ens separen d'aquest viatge? La Sònia, una companya, ha calculat que es pren fora de casa 30 cafès al mes. Aquí pot retallar moltíssim.

I en Joan també ha vist que, si porta un entrepà els divendres, també ho pot aconseguir. Jo he decidit que em desapuntaré del gimnàs i aniré a córrer al carrer, que és més econòmic.

Em sembla increïble que, en una tarda boja, hàgim pogut organitzar un viatge i planificar com estalviar els diners.

Si t'atures a pensar-hi, guanyant 1.000 € al mes, si n’estalvies 100 €, són 1.200 € a l'any. En 5 anys, són 6.000 €. Són molts diners! És mig any de sou!
Jo perquè no tinc pagues extres, però qui les tingui pot estalviar 2.000 € més i, en 5 anys, tenir-ne 16.000 €. La de viatges que faria jo amb aquests diners…