Amb la meva parella, en Fran, vam decidir obrir un compte conjunt i vam demanar dues targetes, una per a cadascun, per a les nostres despeses comunes. Vam anar al banc i ens van explicar totes les possibilitats de targetes que hi han i la veritat és que n’hi ha més del que pensàvem.

Per una banda, hi ha la targeta de dèbit, amb què et descomptaran del teu compte, i al moment, les compres que facis o els diners que treguis del caixer. Així t'assegures que mai gastes més del que tens.

Després hi ha la targeta de crèdit, que consisteix en que t'assignen un import màxim que pots gastar encara que no tinguis diners al teu compte. Si pagues el que has gastat a final de mes, no et cobraran interessos. Però si prefereixes no pagar-ho tot de cop i pagar-ho en terminis, llavors sí que pagaràs interessos.

També es poden treure diners a crèdit del caixer –això té una comissió de la qual se t'informarà abans d’acceptar l’operació al caixer.

Després també és possible que et cobrin interessos. Dels interessos te n'has d'informar abans al teu banc.

També hi ha targetes de crèdit amb què, d'entrada, també pots decidir quant pagaràs al mes. Per exemple, poden ser 60 € o el 5% del que tinguis pendent.

Amb tantes opcions, el millor és que vagis al teu banc i t’expliquin la TAE, que inclou les comissions i els interessos que pagaràs. Llavors podràs decidir quina et convé més.

Només és qüestió de valorar què ens convé més, depenent de l’ús i dels costos. Tenir una targeta de crèdit, per nosaltres, és la millor opció, perquè ens encanta viatjar i en la majoria d'hotels i empreses de lloguer de cotxes només admeten aquest tipus de targetes.

A més, la targeta de crèdit et pot estalviar un mal tràngol. A mi, per exemple, fa dues setmanes se'm va rebentar una roda de la moto. Jo necessito la moto per anar a treballar. Era un mes de moltes despeses i em faltaven sis dies per cobrar la nòmina. Tinc estalvis, llavors vaig recordar-me'n de la targeta de crèdit. Així que vaig pagar la reparació urgent i, al mes següent, m'ho van cobrar sense interessos. La veritat és que em va salvar la vida.

Si hagués de destacar alguna cosa de la targeta seria la seguretat i la comoditat. A mi, què vols que et digui, sortir al carrer sense haver de dur diners a sobre, a part de còmode, em sembla súper segur. Si perds la bossa amb 150 €, ja els has vist prou...

Si perds la targeta, com que porta un PIN personal, no et podran robar, i a més la pots bloquejar de seguida que te n'adones. A més, pots mirar els moviments des del mòbil. El que deia: seguretat i comoditat. Per mi, les targetes són això.