Què són els fons europeus Next Generation?

La crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19 ha fet incrementar el pressupost de la Unió Europea en 750.000 milions d'euros, amb l'objectiu de facilitar la recuperació econòmica i fomentar determinats vectors de creixement econòmic. Aquest increment és el que es coneix com a fons Next Generation.

Espanya serà un dels països que rebrà més fons. Un total de 150 000 milions, més de la meitat dels quals seran transferències directes a fons perdut.

L'objectiu és rellançar l'economia a curt termini i millorar la productivitat i el potencial de creixement a mitjà i llarg termini.
 

Descobrir més

Quan estaran disponibles els fons UE Next Generation?

Per avançar-se al desemborsament dels fons europeus, els pressupostos generals de l’Estat ja anticipen una dotació de 26.634 milions d'euros per al 2021.

El repartiment dels fons es farà d'acord amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR per les seves sigles). Espanya va presentar l'esborrany del seu pla el 7 d'octubre de 2020. El pla segueix els criteris establerts per la Comissió Europea i la versió final es lliurarà a finals d'abril.

La gestió de les ajudes es farà a través de l'Administració General, les comunitats autònomes i les entitats locals. Les primeres convocatòries es podrien començar a posar en marxa abans de l'estiu.

Com pots beneficiar-te d'aquesta oportunitat?

Els fons estan destinats fonamentalment a autònoms, empreses i corporacions, que destaquen com a motors de l'economia i la generació d'ocupació.

La condició principal per accedir a aquests fons és que la inversió es destini a projectes relacionats amb:

  • Digitalització: infraestructures, formació, ciberseguretat o intel·ligència artificial.
  • Sostenibilitat: energies renovables, eficiència energètica, mobilitat sostenible, etc.
  • Cohesió i igualtat: educació, sanitat, infraestructures per a dependents i impuls de la cultura i l'esport.

Et volem facilitar l'accés a les ajudes

Des de CaixaBank unirem la nostra capacitat i experiència amb la intenció que l'efecte positiu de les ajudes sigui encara més alt. Tenim la intenció de seguir formant part de la solució a la crisi actual.

Per a més informació adreça't a les nostres oficines o contacta amb el teu gestor.

Addicionalment, en un esforç per socialitzar la informació dels fons, CaixaBank ha llançat una sèrie de webminars especialitzats:

Veure més

Properament posarem a la seva disposició vídeos informatius específics.

Informes CaixaBank Research

Nota de premsa

  • CaixaBank llança un pla per facilitar l’accés als seus clients als fons europeus Next Generation.

Webinar

Blog corporatiu