Informació exigida per l'OM ECC/2316/2015: Plans de pensions de VidaCaixa

El nivell de risc i les alertes de liquiditat de cada pla estan detallats en el document de dades fonamentals, consultable des del catàleg.

  El cobrament de la prestació o l'exercici del dret de rescat només és possible en cas d'esdeveniment d'alguna de les contingències o supòsits excepcionals de liquiditat regulats en la normativa de plans i fons de pensions.

  El valor dels drets de mobilització, de les prestacions i dels supòsits excepcionals de liquiditat depèn del valor de mercat dels actius del fons de pensions i pot provocar pèrdues rellevants.

El nivell de risc dels plans en una escala de l'1 al 7 varia de l'1 al 6.

 • 1 Potencialment menys rendiment - risc
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7 Potencialment més rendiment + risc
 • promo planes Salt a aquesta secció
 • Vull un pla de pensions Salt a aquesta secció
 • Aportar al meu pla Salt a aquesta secció
 • Traspassar un pla Salt a aquesta secció

Què són els plans de pensions?

Els plans de pensions són productes de previsió – inversió que et permeten planificar un estalvi per a la jubilació còmodament i que estan pensats perquè puguis disposar d'un capital o una renda en el moment de la jubilació*. No obstant això, també hi ha altres contingències que permeten el cobrament del pla de pensions, com ara la incapacitat permanent total o absoluta, dependència, malaltia greu, desocupació de llarga durada o defunció. Però, a més, els plans de pensions són, ara per ara, el producte que et permet obtenir la màxima reducció fiscal en la declaració de l'IRPF. Coneix tots els avantatges fiscals dels plans de pensions.

Avantatges dels plans de pensions

Decideix el teu perfil d'inversió

Pots traspassar el teu pla de pensions sempre que vulguis sense cap despesa ni impost, i aprofitar l'àmplia oferta de plans de pensions gestionats per VidaCaixa amb diferents perfils d'inversió que s'adapten a les teves necessitats.

Tria el beneficiari

Amb un pla de pensions, pots triar qui serà el beneficiari o els beneficiaris en cas de defunció i deixar-lo a qui tu vulguis. També podràs modificar-lo tantes vegades com vulguis.

Fiscalitat

Les aportacions que facis al teu pla de pensions durant l'any es reduiran de la teva base imposable de l'IRPF.

Aportacions a plans de pensions

Aportacions úniques

Són les que es fan puntualment, de manera esporàdica en moments concrets de l'any, com per exemple per ajustar la declaració d'IRPF a final d'any o altres consideracions i necessitats que puguis tenir.

Aportacions periòdiques

Són les aportacions que es fan regularment, amb una freqüència determinada. Aquests períodes o freqüències es poden ajustar a les teves necessitats. Es poden cancel·lar sempre que ho consideris oportú i es poden reprendre més endavant.

Traspassa un pla de pensions des d'una altra entitat

Podràs traspassar el teu pla des d'una altra entitat en qualsevol moment, fins i tot si ja l'has començat a cobrar i tantes vegades com vulguis, en les condicions establertes en el pla de pensions i sense cap cost addicional. Consulta les promocions vigents.

Més sobre traspassos

La teva jubilació comença aquí

 • Començar a planificar el teu futur com més aviat millor t'ajudarà a aconseguir el nivell de vida que vols per quan et jubilis. Tot sobre jubilació a Ruta 67.

Més informació sobre jubilació

Preguntes freqüents sobre plans de pensions