Certificació ISO 22301:2019 – Sistema de Gestió de la Continuïtat del Negoci

Existeix el risc que successos massius, exògens i sobtats (pandèmies -COVID-19-, fenòmens meteorològics o geològics -volcà de la Palma-, conflictes armats -guerra a Ucraïna-, etc.) puguin donar lloc a efectes perjudicials que provoquin interrupcions en l'operativa del sector bancari. Per aquests i altres motius, la gestió de la Continuïtat del Negoci ha de formar part de la gestió del risc operacional d'una entitat financera. De fet, des que es va iniciar la pandèmia del Coronavirus mai ha estat més important la capacitat d'una organització per a continuar el seu treball durant una crisi.

En aquest sentit, la norma internacional ISO 22301 implementa un Sistema de Gestió de la Continuïtat del Negoci (SGCN), basat en un cicle de millora contínua. Aquesta norma està dissenyada per a ajudar les organitzacions a prevenir, preparar, respondre i recuperar-se d'incidents inesperats, tenint en compte la gestió dels riscos globals de cada organització i la seva capacitat de resiliència.

ISO-22301
iso3_certificate

Continuïtat Operativa de CaixaBank ha aconseguit la certificació a nivell internacional ISO 22301:2019 per a la Gestió de la Continuïtat del Negoci emès per British Standards Institution (BSI), protegint així els interessos dels seus clients, proveïdors, accionistes, empleats i garantint el compliment de les obligacions reguladores.

Continuïtat Operativa ha realitzat la transició als requisits de la nova norma ISO22301:2019, adequant-se a les millors pràctiques de la Continuïtat del Negoci reconegudes actualment de manera internacional.