Sembla que la tecnologia ha avançat a més velocitat que els nostres coneixements per dominar-la, i massa sovint se'ns plantegen dubtes quan operem per internet. Per això, en aquest món tan digitalitzat, hem d'aprendre a identificar els semàfors i els senyals per moure'ns amb seguretat a la xarxa.

“A mi també em passa” és un pòdcast, disponible a Ivoox i Spotify, que vol ajudar-te a identificar situacions que, a primera vista, semblen segures, però que pot ser que no ho siguin: Quantes contrasenyes tens? Quant de temps fa que no les actualitzes? Has donat alguna vegada les teves dades bancàries per telèfon? Tens antivirus al mòbil? Acceptes totes les cookies?

La periodista Gemma Nierga i l'expert en tecnologia Antoni Noguera són els encarregats d'apropar-nos a històries reals relacionades amb tots els reptes tecnològics als quals ens enfrontem cada dia. En diversos capítols, aprendrem com hem d'actuar per evitar riscos i no caure en cap mena de frau. Perquè ens passa a tots; a la Gemma, a en Toni, a tu, i “A mi, també em passa”.





Escolta'ls a:

ivoox



  • Capítol 1: Un missatge nou

Segur que alguna vegada has rebut un missatge de text o un correu electrònic que, per algun motiu, t'ha semblat estrany. En aquest pòdcast et direm quins són els senyals per detectar quan un missatge és fraudulent. No volem que dubtis més sobre si fer-hi clic o no.

  • Capítol 2: Digues-me quina contrasenya tens i et diré qui ets

Usuari i contrasenya: aquesta és la porta d'entrada a tot el teu món digital. Quants serveis tens? I contrasenyes? En aquest pòdcast et donarem consells perquè tinguis unes contrasenyes fàcils de recordar i, al seu torn, que siguin infal·libles davant dels ciberatacs.

  • Capítol 3: Trucades inesperades

Et truca un número desconegut. Es presenten, són del banc. Fins aquí, tot normal. El problema arriba quan ens demanen validar la targeta o el compte bancari. STOP! Aquí cal començar a sospitar. Si vols saber com detectar a temps aquest tipus de trucades fraudulentes, només has d'escoltar aquest pòdcast.

  • Capítol 4: Compres segures

Comprar o no comprar. Aquesta és la qüestió. Quantes vegades has dubtat abans d'introduir el número de la teva targeta en un web? De vegades, una superoferta pot ser un frau. En aquest pòdcast, aprendrem a agafar la lupa per distingir els senyals que diferencien una pàgina de debò de la falsa per no caure en cap frau.

  • Capítol 5: El meu mòbil i jo

Ets conscient que el teu telèfon és, al cap i a la fi, un petit ordinador? El protegeixes igual? Tens antivirus en el teu mòbil? El mòbil, encara que ens ho sembli, no és més segur que l'ordinador i, per tant, mai no cal baixar la guàrdia quan fem gestions des del nostre telèfon.

  • Capítol 6: Les meves dades són meves

Premem “acceptar" i “baixar” automàticament sense llegir gairebé mai els termes i condicions. La majoria de serveis són gratuïts, però els paguem amb les nostres dades. No regalar-les està en les nostres mans. En aquest capítol, oferim consells per guanyar privacitat.

  • Capítol 7: La graduació digital

Els joves són els qui estan més hores davant una pantalla. La falsa sensació de domini que de vegades tenen del món tecnològic els porta a no ser conscients dels riscos. Aquest excés de confiança és especialment greu quan aquests joves s'introdueixen al món de les finances en línia. En aquest capítol, donem les claus per aconseguir la graduació digital.