Com funcionen les targetes

A CaixaBank posem a la teva disposició una àmplia varietat de targetes perquè triïs la que més s'ajusti a les teves necessitats financeres.

  • Com funcionen les targetes de crèdit?

Amb una targeta de crèdit pagaràs les teves compres sense utilitzar el saldo del teu compte. La teva targeta tindrà assignat un límit de crèdit (import màxim mensual que pots gastar) i en finalitzar el període de liquidació acordat (que habitualment és mensual), hauràs de pagar la quantitat que hagis utilitzat en les teves compres. Pots personalitzar els terminis de devolució de la teva targeta de crèdit i tornar el que hagis gastat setmanalment, mensualment, o un dia concret que determinis (per exemple; cada vegada que disposis de 500 €). Si arribada la data acordada de pagament, abones la totalitat del crèdit de què hagis disposat, no pagaràs interessos.

D'altra banda, pots canviar la modalitat de pagament de la teva targeta a pagament ajornat (pagar només una quantitat del crèdit disposat (utilitzat) cada mes) -+ info a Pagament ajornat (Revolving)- o pagament fraccionat (dividint el pagament d'una compra concreta en diversos mesos). En tots dos casos hauràs de pagar interessos associats.

Pots consultar els preus habitualment aplicats als serveis bancaris prestats amb més freqüència (Annex 1) a https://www.caixabank.es/particular/general/tarifascomisiones_es.html

En el següent vídeo t'expliquem com i quan utilitzar una targeta de crèdit, amb modalitat fi de mes o canviant-la al pagament ajornat:

  • A més de les targetes de crèdit també tenim targetes de dèbit i de prepagament; les coneixes?

Amb la targeta de dèbit pagaràs les teves compres utilitzant el saldo del teu compte, és per això que és imprescindible associar un compte a la targeta (el compte no haurà de ser obligatòriament de CaixaBank). Si penses utilitzar una targeta de dèbit per a les teves compres, és important que sàpigues que, si no tens saldo al compte, no podràs fer-les, ja que les compres es carregaran a l'instant contra el saldo del compte. Amb la targeta de dèbit podràs fer compres (en comerços físics i electrònics) i retirar diners en efectiu dels caixers.

La targeta prepagament (també anomenada targeta moneder) és similar a la targeta de dèbit perquè, quan pagues les compres, utilitzes els teus diners i no els que et prestem (com quan utilitzes una targeta de crèdit). Però, a diferència de la de dèbit, no va associada a cap compte bancari. És simplement una targeta en la qual es recarreguen els diners (l'import que vulguis) i que podràs utilitzar fins que el saldo carregat s'esgoti. Podràs recarregar de nou el saldo tantes vegades com vulguis, de manera que sempre podràs controlar la despesa de manera exhaustiva.

Si encara no tens clar quina targeta necessites, en aquests dos vídeos t'expliquem cada tipologia de targeta i les seves diferències perquè t'acabis de decidir:

Procés de contractació

Descobreix com és cadascuna de les targetes

Et responem els dubtes més comuns

Enllaços d'interès

Pots obtenir més informació sobre targetes accedint a aquests enllaços d'interès:

Vols comprovar quant saps de targetes? Realitza el nostre test

1. Amb la targeta de crèdit amb la modalitat de pagament final de mes

 

 

 

2. Pagar amb una targeta de crèdit implica pagar interessos:

 

 

 

3. Una targeta revolving és:

 

 

 

4. ¿Puc iniciar la contractació d'una targeta i pensar-m'ho abans de signar el contracte?